Het Requiem en de Kröningsmesse van W.A. Mozart

5 november 2011

Ons jaarlijkse concert vond plaats op 5 november 2011.

  • Het Requiem en de Kröningsmesse van W.A. Mozart

Na maanden van oefenen en trainen waren we er klaar voor. Net als vorig jaar werd het weer onvergetelijk.

We doen het niet alleen

Natuurlijk doen wij dit avondvullende programma niet alleen. We werden ondersteund door onder andere 4 briljante solisten.

Medewerking aan deze avond werd verleend door:

  • Wendy Roobol, Sopraan
  • Valerié Friesen, Alt
  • Joost v Velzen, Tenor
  • Mathijs Mesdag, Bas
  • Margriet de Hartog, Kistorgel
  • Het Dordts Kamerorkest

De algehele leiding was in handen van onze dirigent Paul Jonkers

Het Requiem

Het Requiem in d-moll (KV 626) is de laatste maar onvoltooid gebleven compositie van de Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart. Slechts één onderdeel van Mozarts compositieproject van de toonzetting van de teksten van de latijnse ‘Missa Defunctorum’ (dodenmis of requiem, naar de beginwoorden van het Introïtus) werd door hem voltooid. Van het aansluitende Kyrie, een fuga, werden alleen de vocale partijen en basso continuopartij volledig door hem uitgeschreven, de orkestpartijen (nog) niet. Toch kan ook dit onderdeel van de totale compositie als voltooid worden beschouwd.

Lees meer op Wikipedia

De Kröningsmesse van W.A. Mozart

De Krönungsmesse is een muzikale compositie van Wolfgang Amadeus Mozart, ook genoemd Missa in C Major KV 317, in maart 1779 gecomponeerd in opdracht van graaf Colloredo, aartsbisschop van Salzburg. Bijzonder aan deze mis is dat het plechtige openingsdeel, het Kyrie, een korte ouverture is waarin de zangers en de musici aan de luisteraar worden voorgesteld.

Lees meer op Wikipedia

 

Optreden