Dirigent

Paul Jonkers is de dirigent van Te Deum Laudamus. Paul komt oorspronkelijk uit Limburg, waar hij aan het Maastrichts Conservatorium schoolmuziek studeerde met o.a koordirectie als bijvak.

In zijn jeugd was hij lid van het Sint Petruskoor te Sittard, waar zijn liefde voor de koorzang ontstond. Na zijn studieperiode in Maastricht verhuisde hij in 1982 naar Zuid –Holland, om daar als muziekleraar aan verschillende scholen voor Voortgezet Onderwijs te werken.

Sinds 1998 werkt hij in Maassluis aan het Revius Lyceum.

Vanaf 1992 studeerde hij bij Joop Schets in Gorinchem Koordirectie als hoofdvak en slaagde in 1995 voor het staatsexamen Koordirectie met o.a. a cappella werken van Rachmaninoff en één van de Lutherse Missen van J.S. Bach voor koor, orkest en solisten. Hij leidde diverse koren in de regio Rijnmond waaronder het Sint Catharijne Kerkkoor in Brielle.

Een groot aantal concerten met zowel wereldlijke als geestelijke muziek werd onder zijn leiding gegeven. Tot 1 januari 2009 dirigeerde hij ook het Christelijk Mannenkoor Rotterdam –Zuid, waarmee hij diverse cd-opname heeft gemaakt en dat ook regelmatig in kerkdiensten te horen was.

dirigent